J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon B.V.

LinksWij vinden het belangrijk om lid te zijn van de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingbedrijven VEBIDAK. Hierdoor kunnen wij ons actief opstellen met betrekking tot o.a. de collectieve belangenbehartiging, het bijhouden van de noodzakelijk vakkennis en veranderende wet- en regelgeving. Wij kunnen u derhalve adviseren naar "de laatste stand der techniek". Tevens onderhouden wij hier onze contacten met collega dakdekkerbedrijven.

Branchevereniging Vakrichtlijn 2010
VEBIDAK
Informatie voor dakbedekkingsconstructies en dakbedekkingssystemen
Deel A
Informatie voor dakbedekkingsconstructies en dakbedekkingssystemen
Deel B
Uitvoeringsrichtlijnen en details bitumen dakbedekkingsconstructies en -systemen
Deel C
Kunststof (PVC) en rubber (EPDM) dakbedekkingsconstructies en –systemen, ontwerprichtlijnen
Deel D
Uitvoeringsrichtlijnen en details kunststof en rubber dakbedekkingsconstructies en -systemen
Deel E


Met betrekking tot het arbo-management wat wordt gehanteerd door J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon B.V. hebben wij van 1996 tot 2006 het VCA** certificaat gehanteerd.
Het uitgangspunt van de certificerende instanties dat veiligheid vergroot zou worden door de regels aan te scherpen hebben ons doen beseffen dat wij zaken als onveilige situaties of ongevallen in plaats van verzwegen, liever werden aangewend om de veiligheid naar een hoger niveau te tillen.
De input uit de resultaten van 2006 hebben in 2007 geresulteerd in het behalen van het OHSAS 18001 Certificaat.

Arbo-management KIWA - OHSAS 18001


Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren maken wij gebruik van tijdelijke valbeveiliging. Spelregels voor het veilig werken op daken staan verwoord in de "Arbocatalogus voor de Platte Daken" Naast de applicatieperiode van uw nieuwe dak zullen ook werkzaamheden tijdens de beheersfase op veilige wijze moeten kunnen plaatsvinden. Indien gewenst of noodzakelijk kunnen wij u voorzien van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) zodat wij permanente voorzieningen kunnen plaatsen. Uw onderhoud aan de daken (eventueel gevels) kan nu op verantwoorde manier plaatsvinden.

Arbo regels Arbocatalogus Platte Daken
Tijdelijke veiligheid Safebouw
Permanente veiligheid Daksafe


Om werkzaamheden in veel gevallen veilig te kunnen uitvoeren waar valgevaar aanwezig is en permanente voorzieningen tegen vallen ontbreken, maken wij gebruik van de “DAKHAAK” Deze jonge vinding is een valbeveiliging middel waardoor u als gebouweigenaar en/of beheerder niet de zorg heeft van het onderhouden van systemen welke op daken staan gemonteerd.

de DAKHAAK Drico Safety


Om u een nog beter inzicht te geven in onze manier van werken en welke kwaliteitsartikelen wij verwerken hebben wij een aantal links voor u gebundeld:

Materialen Wédéflex
  Bauder
  Van Roij Fasteners
  Euro Aluminium
  Binder groenprojecten


Door het dak te isoleren en kieren en naden te dichten, verliest u minder warmte. Dat maakt uw woning ook nog eens een stuk comfortabeler. Hoeveel geld u precies bespaart met isolatie, hangt af van het soort isolatiemateriaal dat u kiest, hoe hard u stookt in huis en de specifieke kenmerken van uw woning.Weten hoe? MeerMetMinder