Nieuws.

Van tijd tot tijd een nieuw bericht.

Zonsopkomst.

Elke dag een nieuwe dag, ochtendgloren als nooit tevoren. Het mooiste vak, hoog, op uw dak. Geregeld zoeken we de actualiteit. Soms onbegrepen, maar altijd beredeneerd vanuit praktische overweging om de veiligheid en kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

We zullen op deze pagina af en toe een actualiteit plaatsen die voor u en voor ons het vermelden waard is.

Shell Eco Race

Team Phidippides, Shell Eco-marathon 2024

Foto; Studenten zijn actief bezig met het vraagstukken over energie en hun mobiliteit in de toekomst...Wij ondersteunen dat van harte.

Team 2024 van Hogeschool Rotterdam bestaat uit 6 enthousiaste studenten die verder willen kijken dan alleen hun opleiding. Deze studenten komen van de opleiding Automotive. De studenten vormen met elkaar een team dat zich inzet voor Team Phidippides. Door mee te doen aan de Shell Eco-marathon verbreden de studenten hun horizon en leren het complete proces, van concept tot realisatie.

Succes mannen!

Museum Baz

Museum Beelden Aan Zee. Hoe samenwerking begon...

Foto: Museum Beelden aan Zee kampte met een grote lekkage. Gelukkig stond onze Wédéflex Established Dealer, J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon, paraat voor de reparatie. De architect, getuige van het indrukwekkende vakmanschap van de dakdekkers, was vol lof. Zozeer zelfs dat De Kluyver nu de vaste dakdekker is van Museum Beelden aan Zee. Ondanks beperkt budget wordt het dak stap voor stap vervangen, een duurzame keuze voor kwaliteit.

Een kleine impressie vindt u hier.

Vebidaklid 40 Jaar

40 Jaar Vebidak!

We kunnen u melden dat, zoals bij de Downloads is terug te lezen, J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon B.V. dit jaar 40 jaar actief lid is van de Branchevereniging Vebidak.

Naast de jarenlange input door J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon B.V. in de Technische Commissie leveren wij nu sinds 2011 een actieve bijdrage in de Achterban namens werkgevers in de onderhandelingen CAO BIKUDAK.

Door betrokkenheid te blijven tonen is er een wisselwerking welke bijdraagt in het gezond houden van de Branche in het algemeen en het bevorderen van positieve uitstraling van de Branche.

"COLLECTIEVE BELANGENBEHARTIGING

Sinds jaar en dag zet VEBIDAK zich actief in voor de bedrijfstak. Zij is partij bij de CAO voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven en fungeert dus tevens als werkgeversorganisatie. In haar periodieke onderhandelingen met FNV Bouw en CNV Vakmensen maakt VEBIDAK zich sterk voor een verantwoorde CAO. Zo wordt rust verkregen op het arbeidsfront en blijven de lasten voor de werkgevers overzienbaar."

Img 9845

Groei naar de toekomst.

foto: Om als zelfstandige onderneming te kunnen blijven functioneren heeft J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon B.V. in 2022 een bedrijfsleider en een uitvoerder aangenomen. Marko Kroonstuiver zal de dagelijkse leiding vorm gaan geven terwijl Rink Hofland de uitvoering voor zijn rekening zal nemen. Door processen in 2023 verder te automatiseren zal naar de toekomst de koppeling worden gemaakt tussen financiële en technisch inhoudelijke documenten. Onze zorgvuldig opgebouwde projecthistorie vanaf 1975 zal uiteraard beschikbaar blijven en met regelmaat worden geraadpleegd. De gegevens van daken, voor u in het verleden gemaakt zullen dus blijven bestaan. Nieuwe generatie medewerkers zullen in de toekomst baat hebben bij de door ons nieuw ingeslagen weg. Uiteraard om u, als klant, in de toekomst nog beter te kunnen bedienen.

Mst9976

Het mooiste terras op de Zuidas...

foto: Op 60 meter hoogte, het hart van de zuidas. Foto Marcel Steinbach.

In 2020 hebben wij op de hotspot van Nederland op 60 meter hoogte het voornaamste dak van de ITO-toren gerenoveerd. De oude daktuin eraf, de dakbedekking gerenoveerd en het geheel voorzien van nieuw terras en tuingedeelte. Het enthousiasme van de Gemeente bleek groot. Een artikel en fotoserie op de website van de Zuidas was het gevolg, vorm gegeven door fotograaf Marcel Steinbach en content schrijfster Renske van Bers. Voor het artikel en de fotoreportage kunt u doorklikken naar https://zuidas.nl/blog/2020/va... en https://www.flickr.com/photos/...

Img 5863

Moment om te koesteren.

foto: Als blijk van waardering, een bloemetje.

Onlangs werden wij op de dag van de ondernemer in het zonnetje gezet. Vanwege durf, doorzettingsvermogen en de goede band die we sinds enkele jaren onderhouden is ons door Paul van Maren (Voorne-Putten Werkt B.V.) geheel onverwacht een bloemetje uitgereikt. Een schitterend gebaar, ontzettend bedankt Paul !

Schilderij Jaap

45 jaar De Kluyver...

foto: Van dakrollen en brander naar verftube en perceel.

Ons jubileum heeft Jaap, gepensioneerd dakdekker, geïnspireerd voor het maken van een schilderij. Met een tekening van Bart als uitgangspunt heeft Jaap veel van zijn gemaakte werken voor ons vastgelegd op het witte doek. Een heel persoonlijk cadeau wat we zullen koesteren. Bedankt Jaap!

Dscf6573

Brandveilig werken

Foto:Bij brandveilig werken mogen we effectieve brandbestrijding niet uit het oog verliezen.

Onlangs is het overgrote deel van onze dakdekkers te gast geweest in het opleidingscentrum in Dordrecht om weer te ervaren wat voor impact vuur kan hebben. Het doelmatig kunnen toepassen van blusmiddelen kan in het slechtste geval positief effect hebben waardoor erger kan worden voorkomen.

Img 2871

Veilige ladder

Foto: Naast het behalen van de Ervaringsaudit Veiligheidsladder is het natuurlijk van wezenlijk belang dat we ook met veilige ladders werken.

Onlangs zijn alle gereedschappen, veiligheidsmiddelen en ook onze ladders weer aan de jaarlijkse keuring onderworpen.

Goed op weg met een veilige ladder geeft ons en u een grotere kans dat het verticaal transport van onze mensen op veilige wijze zal geschieden.

Veiligheidsladder

Veiligheidsladder

Foto: J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon bv was de eerste dakdekker met het VCA** Certificaat, wat na ruim 10 jaar gevolgd te hebben werd verruild voor het OHSAS 18001 Certificaat. OHSAS 18001 is specifiek bedoeld om de veiligheid en kwaliteit te vergroten door te streven naar continue verbeteren en zo de veiligheid naar steeds hoger niveau te tillen.

Niet vreemd dat juist wij met trots kunnen melden dat wij als eerst dakdekker in Nederland hebben mogen ontvangen: ”Statement Ervaringsaudit” waarin wij voldoen aan indicatief Trede 2 volgens Certificatieschema Veiligheidsladder, versie 4.0 1 juli 2016 voor het toepassingsgebied: Het uitvoeren van dakbedekkingsconstructies met gesloten dakbedekkingssystemen.

Door in vroeg stadium bereidheid te tonen te willen veranderen en open te staan voor nieuwe inzichten is het mogelijk de veiligheidscultuur binnen het bedrijf verder te vergroten.

Wij konden dit echter niet alleen.

Ruud en ikzelf spreken daarom onze speciale dank uit aan al onze dakdekkers.

Peter

Img 0222

Uitreiking van "De Gouden Brander 2017".

Foto: Op 26 juni 2017 is J. de Kluyver Dakbedekking Rhoon b.v. uitgeroepen tot het best scholende bedrijf via TECTUM. TECTUM biedt functionele scholing aan waarmee vakmanschap op gebied van het aanbrengen van bitumineuze en kunststof dakbedekkingen in al haar facetten wordt vergroot.

Wij zijn verrast en vooral trots dat wij deze prijs “de Gouden Brander 2017” hebben mogen ontvangen. Voor ons is het scholen een vanzelfsprekendheid, voor de opdrachtgever de grootst mogelijke zekerheid dat de beste materialen op een kwalitatief hoogstaande manier worden aangebracht en dat daarbij een veilige uitvoering hoog op de prioriteitenlijst staat.

Hierbij willen wij graag al onze opdrachtgevers bedanken die het ons mogelijk maken, in ons gezamenlijk belang, te kunnen blijven scholen.

Waar wij ook trots op zijn.

Onze downloads voor u.
Construction

DE KLUYVER DAKBEDEKKING RHOON

Vanaf 1975 ( Al 48 jaar) uw specialist !

Informatie